Успішний досвід формування продовольчої безпеки у Дубов’язівській територіальній громаді зацікавив іноземних партнерів
Поділитися в
Копіювати посилання

Нещодавно Дубов’язівську селищну раду відвідав директор Агенція регіонального розвитку Сумської області Григорій СТАРИКОВ. Метою його візиту стало обговорення успішного досвіду застосування технічних засобів, а саме сушарок (дегідраторів) та автоклав, по виготовленню продовольчої продукції, наданих Агенцією в рамках фінансової підтримки Corteva Agriscience та ініціативи Сади Перемоги від проєкту SURGe у 2022 році.
Варто нагадати, що Дубов’язівська територіальна громада, використовуючи згадане обладнання, налагодила у закладах освіти старостинських округів виготовлення продуктів харчування тривалого зберігання: тушкованого м’яса (Курилівський НВК), згущеного молока (В’язівський НВК, Лебедівський НВК), сухих борщових наборів (Гружчанський НВК, Дубов’язівський ліцей), сухофруктів (Чернечослобідський НВК, Дубов’язівський ліцей, Лебедівський НВК). В подальшому асортимент не лише вдосконалювався, а й розширювався. Чого варті тільки “Курилівські консерви” (голубці, тушковані реберця).
Директор Агенції відзначив, що результатами роботи громади у цьому напрямі зацікавилися іноземні партнери компаній, котрі займаються технічною підтримкою громад задля розвитку їх продуктової незалежності та розвитку у них харчової галузі.
«Це дуже позитивний дзвіночок у розширенні співпраці нашої територіальної громади з міжнародними організаціями, що надасть змогу в подальшому розширити перелік допомоги цього типу і розвивати нові напрямки власної діяльності у продовженні формування продуктової самоспроможності нашої територіальної громади»,- йдеться на сторінці Дубов’язівської громади у Фейсбук.
Якщо Ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.
Підписуйтесь на нас у Telegram