Художественная ковка

За яких умов запрацюють ринки у Конотопі?

 Поділитися

Поділитися в

Основні умови за яких стане можливим відновити роботу ринків у Конотопі повідомив Артем Семеніхін.

Ми даєм операторам ринків наших термін до 4 числа включно, щоб вони встигли дотримувались тих вимог, які зараз поставив головний санітарний лікар. 4 числа буде здійснена комісійна перевірка стану готовності ринків до їх можливого відкриття, то 5 числа буде прийнято рішення дозволити працювати нашим продуктовим ринкам. Я звертаюся до людей, які збираються працювати на наших ринках, треба виконати всі ті вимоги МОЗ і найближчим часом питання карантину буде стояти в тому напрямку, аби його послабити, – сказав Семеніхін.

Опубліковано Артем Семеніхін – міський голова Конотопа Вівторок, 28 квітня 2020 р.

Відповідно до Постанови Головного санітарного лікаря України № 14, від 27.04.2020р. щодо протидії поширення коронавірусної інфекції COVID-19 в місцях торгівлі харчовими продуктами на агропродовольчих ринках встановлено такі вимоги:

  • наявність реєстрації агропродовольчого ринку як оператора ринку харчових продуктів відповідно до ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»;
  • допуск працівників а
  • гропродовольчого ринку, продавців і відвідувачів на територію агропродовольчого ринку здійснювати виключно за наявності вдягнутої медичної маски (у т.ч. виготовленої самостійно) або респіратора та проходження безконтактного температурного скринінгу;
  • наявність на кожному вході (в’їзді) на територію агропродовольчого ринку диспансерів з антисептиками;
  • кількість відвідувачів, які одночасно перебувають на території агропродовольчого ринку, не повинна перевищувати кількості, з розрахунком один покупець на 10 м.кв. торгівельної площі ринку;
  • відстань між робочими місцями продавців складає не менше 3-х метрів, місця торгівлі обладнані захисними екранами між продавцями і покупцями із плівки або пластику;
  • проведення дезінфекції контактних поверхонь кожні три години, прибирання та дезінфекція всіх приміщень, включаючи стаціонарні торгівельні місця, вкінці кожного робочого дня;
  • відсутність неконтрольованої (стихійної) торгівлі на прилеглій до агропродовольчого ринку території;
  • забезпечення постійного інформування відвідувачів агропродовольчого ринку щодо встановлення обмежень, яких необхідно дотримуватися щодо профілактики коронавірусної інфекції COVID-19;
  • агроподовольчим ринком забезпечується контроль за дотриманням вимог щодо профілактичних заходів протидії поширення коронавірусної хвороби COVID-19 та оперативне усунення порушень.

Якщо Ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: