У зеленому чаї, що виготовляли на Сумщині, виявили небезпечну речовину

Споживач | 16:08, 7.04.2021
 Поділитися

Поділитися в

 Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області повідомляє про надходження  від Головного управління Держпродспоживслужби Харківської області повідомлення Системи швидкого реагування по харчовим продуктам та кормам (RASSF) про виявлення несанкціонованої речовини толфенпірад в зеленому чаї, що експортувався з України.

 Повідомлялося, що чай, походженням з Китаю, експортувався з України (виробник: ТОВ «Фактум-Юг», експортер: ТОВ «Ес Джі Продакшн») до Республіки Польща.

 В процесі розслідування Держпродспоживслужба встановила, що частина сировини, що використовувалась для виробництва зеленого чаю, в якому виявлено несанкціоновану речовину толфенпірад, постачалась з потужності, яка розташована в Сумській області.

 Головним управлінням Держпродспоживслужби в Сумській області було проведено позаплановий захід вищезазначеного оператора ринку. Зокрема було вилучено 7,162 кг сировини, що використовувалась для виробництва зеленого чаю (цедра лимону, трава вербена, листя ожини), та складено припис щодо усунення порушень, виявлених під час здійснення заходу державного нагляду.

Якщо Ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: