Конотопщина серед лідерів з виробництва мяса на Сумщині

Аграрний сектор | 17:04, 19.06.2019
 Поділитися

Поділитися в

У січні–травні  на Сумщині вироблено 27,5 тис.т м’яса (реалізація худоби та птиці на забій у живій масі), 158,7 тис.т молока та 164,9 млн.шт яєць, повідомляє Головне управління статистики у Сумській області.

За обсягами виробництва м’яса на Сумщині найбільшими виробниками є підприємства Сумського, Краснопільського, Буринського та Конотопського районів, які забезпечують понад 70% виробництва м’яса у загальному підсумку по області.

Щодо виробництва молока: найбільші обсяги демонструють підприємства Сумського, Конотопського, Роменського, Охтирського, Буринського та Тростянецького районів.

У січні–травні середній надій молока становив 2160 кг на одну корову.

Станом на 1 червня 2019р. чисельність поголів’я худоби та птиці в усіх категоріях господарств становила: 152,2 тис.голів великої рогатої худоби (у т.ч. 74,4 тис.голів корів), 115,1 тис.голів свиней, 45,8 тис.голів овець та кіз, 6350,7 тис.голів свійської птиці.

Джерело debaty.sumy.ua

Якщо Ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: