Біле вино до риби, червоне до м’яса: чи це так? | VINTAGE

Суспільство | 12:41, 13.03.2021
 Поділитися

Поділитися в

Біле вино до риби, червоне до м’яса: чи це так?

Кожен житель пострадянського простору знає фразу, що стала девізом домашньої сервіровки столу на свята: «біле вино – до риби, червоне – до м’яса». Що це, заїжджений стереотип або народна мудрість, яку дбайливо передавали з покоління в покоління? Давайте розбиратися. А допоможе в цьому професійний сомельє інтернет-магазину Vintage, який знає все, про те які вина з чим поєднуються.

Звідки з’явилося прислів’я і чому

Звідки взялася ця фраза напевно невідомо, але коріння її точна «росте» з СРСР. В ті часи в магазинах був представлений обмежений вибір спиртного, у тому числі 1-2 види білого вина і стільки ж червоного. А людей, які розбиралися б в напоях і поєднаннях, можна було перерахувати на пальцях. Ось і з’явилося універсальне правило, завдяки якому можна було зробити вибір залежно від меню і не уславитися неуком.

Фраза швидко прижилася, саме цим правилом довгі роки керувалися хазяйки при купівлі вина до столу. А деякі продовжують керуватися і зараз. На щастя, часи міняються. Приміром, в інтернет-магазині Вінтаж для зручності покупців діє особлива безкоштовна послуга – допомога професійного сомельє. Якщо ви не знаєте, який напій підійде для вашого свята або хочете уточнити характеристики вина, ви завжди можете звернутися за консультацією.

Стереотип чи корисна порада

Насправді, якщо дуже узагальнити і спростити, то формально все вірно. Білі вина вважаються легшими, ніж червоні, тому вони добре підійдуть до риби, приготованої на пару, або морепродуктів. Але якщо заглянути глибше, то не все так однозначно.

Білі вина діляться на 2 категорії: щільні із злегка маслянистою структурою і легкі. Перший вид винарі деякий час витримують в дерев’яних бочках. Такі напої відрізняються багатим інтенсивним смаком і прекрасно доповнюють важкі м’ясні блюда, які приготували на вугіллі. Найяскравішим прикладом є Шардоне.

Легкі вина у свою чергу відрізняються свіжим смаком і кислотністю. В них міститься невеликий відсоток алкоголю, від 11 до 12%. В список таких вин входять Совіньйон Блан, Піно Грі (якщо йдеться про Францію) або Піно Гриджио (якщо про Італію), Мюскаде, Рислінг і так далі.

Як ви вже здогадалися, червоні вина так само можна подавати до риби, зокрема до лосося або тунця. Особливо, якщо це легке молоде вино з оксамитовими танінами і низьким вмістом алкоголю. Класичним представником цього виду є освіжаюче Піно Нуар. Що ж до повнотелих червоних, то їх подають до важких м’ясних блюд з баранини, дичини, свинини.

604a0f7308873.jpg

Де купити вино в Україні

В інтернет-магазині Vintage ви зможете знайти вина різної щільності від найвідоміших світових виробників. Усі напої, представлені в каталозі, ліцензовані. Приємним сюрпризом покупцеві стануть демократичні ціни і акції, які проводяться регулярно.

Якщо у вас все ще залишилися питання або ви вирішили відкрити для себе нові гастрономічні поєднання, ви завжди можете поставити свої питання сомельє в інтернет-магазині Vintage. Тут вас чекає багатий асортимент вітчизняних і зарубіжних вин, демократичні ціни і накопичувальна бонусна програма.

Якщо Ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: