У Конотопі шахраї продовжують збагачуватися за рахунок довірливих громадян

Кримінал | 11:02, 13.05.2020
 Поділитися

Поділитися в

В обох випадках шахраї діяли за відомими схемами: перша жінка намагалася придбати через Інтернет крісло, інша – відновити доступ до начебто заблокованої картки. І в обох випадках вони втратили чималу суму грошей.

Днями до поліції звернулась 29-річна конотопчанка із повідомленням про те, що в мережі Інтернет знайшла привабливе оголошення про продаж крісла. Однак, перерахувавши за покупку 1300 гривень, раптово втратила зв’язок із продавцем, а бажаного товару так і не отримала.

Наступного дня до Конотопського відділу поліції звернулася ще одна жителька районного центру. 49-річна заявниця розповіла, що близько години тому на свій мобільний отримала смс-попередження про блокування банківської картки. Вона мала необачність зателефонувати на номер, з якого надійшло повідомлення. І в результаті бесіди з начебто представником служби безпеки банку з її картки зникли всі заощадження.

Наразі за обома цими фактами конотопськими слідчими відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) та вживаються всі необхідні заходи для встановлення осіб зловмисників та їх місця знаходження.

Разом з тим працівники поліції вкотре нагадують громадянам: будьте обачні як під час придбання товарів через Всесвітню мережу, так і при спілкуванні з невідомими особами, не довіряйте тій інформації, яку вони вам надають. Пам’ятайте, що банківські працівники не проводять у телефонному режимі жодних операцій, пов’язаних з банківськими картками. А при покупці товарів через сайти оголошень користуйтесь послугою «накладений платіж». Вона дає змогу не тільки сплатити за покупку при її отриманні, але й перевірити технічний стан перед оплатою.

Якщо Ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас у Telegram

comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: