На Конотопщині харчування дітей у закладах освіти організоване належним чином

Наші діти, Освіта | 12:29, 12.03.2019
 Поділитися

Поділитися в

Про те, як здійснюється харчування дошкільнят та учнів в закладах району поінформував вчора на апаратній нараді при голові райдержадміністрації начальник відділу освіти Микола Вербняк.
Про це повідомляють на сайті Конотопської РДА.
За його словами, станом на 01.03.2019 року в районі функціонує 17 НВК та 1 самостійний заклад дошкільної освіти, в яких виховуються та навчаються 444 дошкільнят та 987 учнів. Організація харчування дітей у закладах здійснюється відповідно до чинного законодавства, а режим харчування відповідає санітарно-гігієнічним вимогам.
Для дітей дошкільного віку організоване трьох разове харчування, діти-сироти та малозабезпечені харчуються безкоштовно, багатодітні-50% від вартості харчування. Для всіх учнів 1-4 класів та учнів 5-11 класів пільгових категорій організовано безкоштовне харчування за рахунок коштів районного бюджету.
В усіх закладах освіти наявне примірне сезонне двотижневе меню, погоджене з Конотопським міськрайонним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області, організовано оптимальний питний режим.
Харчоблоки утримуються в належному стані. Заклади забезпечені необхідною кількістю посуду. У 2018-2019 навчальному році проведена заміна посуду у Вязівському, Духанівському, Шевченківському, Шаповалівському НВК, Соснівському освітньому комплексі. Холодильне обладнання діюче, дотримуються вимоги товарного сусідства продуктів у холодильниках.
Разом з тим Микола Вербняк наголосив і на проблемних аспектах, зокрема на потребі оновлення в кількох закладах частини технологічного обладнання, посуду та проведенні капітального ремонту харчоблоку Попівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ», що вже запланований на червень поточного року.
Щомісячно проводиться аналіз виконання норм натурального набору продуктів для дітей в усіх навчальних закладах. Ведеться робота щодо організації різноманітного та збалансованого харчування, але у зв’язку з невідповідністю грошових норм натуральним, натуральні норми в закладах виконуються не в повному обсязі до затвердженого переліку, – підсумував очільник районного відділу освіти.
За результатами обговорення даного питання, голова Конотопської райдержадміністрації Микола Горбенко наголосив, що забезпечення повноцінного раціонального харчування дошкільнят та школярів впливає як на стан їх здоров’я, так і якісний показник навчальної діяльності, а отже необхідно вжити всіх заходів на дотриманні в повному обсязі натуральних норм харчування у освітніх закладах району.

Якщо Ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас у Telegram

comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: