З 1 квітня хронічно хворі мешканці Сумщини отримуватимуть ліки безкоштовно

Суспільство | 16:47, 13.03.2017
 Поділитися

Поділитися в

Кабінет Міністрів України на засіданні в п’ятницю ухвалив постанову “Про затвердження Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань” для забезпечення механізму реімбурсації на ліки проти серцево-судинних захворювань, цукрового діабету II типу і бронхіальної астми на місцях.

Згідно з ухваленим рішенням, в регіони будуть спрямовані 500 млн грн для того, щоб в кожному з них запрацювала програма з безкоштовних ліків за трьома категоріями, зазначив Володимир Гройсман.

Як зазначила в.о. Міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун, представляючи проект постанови, розподіл субвенції здійснюватиметься на підставі статистичних даних про кількість осіб, які страждають на такі захворювання.

На наступне засідання уряду буде внесений весь пакет необхідних документів для того, щоб програма реімбурсації набула чинності з 1 квітня, повідомив Прем’єр-міністр.

«Зараз буде проведена відповідна робота для того, щоб з 1 квітня запустити видачу безкоштовних ліків хронічно хворим українцям», – зазначив Глава Уряду після прийняття постанови.

«Ми починаємо процес прийняття рішень щодо фінансування безкоштовних ліків», – підкреслив Прем’єр-міністр.

Джерело – Суми Пост.

Якщо Ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас у Telegram

comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: