Конотопські копи викрили трьох любителів “веселої травички”

Кримінал | 13:40, 17.02.2017
 Поділитися

Поділитися в

Лише за минулий тиждень працівники поліції викрили трьох мешканців міста та району в незаконному виготовленні та зберіганні наркотичних речовин. Така пристрасть до дурман-зілля може коштувати їм трирічного терміну позбавлення волі. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

На пульт «102» надійшло повідомлення про те, що поблизу однієї з багатоповерхівок, розташованих у центрі Конотопа, знаходиться молодий чоловік, який може мати при собі наркотики. Аби перевірити інформацію, на місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група поліції. Прибувши на виклик, правоохоронці дійсно виявили 18-річного конотопчанина, який, побачивши їх, став помітно нервувати та намагався втекти. Оперативники наздогнали втікача та, оглянувши його особисті речі, відразу з’ясували причину такої поведінки. В кармані куртки юнака поліцейські виявили поліетиленовий пакет з подрібненою речовиною рослинного походження, ззовні схожою на марихуану. Парубок розповів, що наркотичне зілля назбирав ще восени поблизу місцевого водоймища. Висушив і час від часу використовував для власного вжитку.

У подібній ситуації опинився і раніше судимий 21-річний мешканець Конотопського району. Молодого чоловіка, який мав при собі металеву коробку з наркотиками, оперативники викрили під час відпрацювання одного з населених пунктів. Він теж пояснив, що влітку на пустирі назбирав дикоростучих конопель та вживав їх шляхом паління.

Ще одного «пошановувача» дурман-зілля днями викрив дільничний офіцер поліції. Під час поверхневого огляду 48-річного жителя району поліцейський виявив подрібнене коноплиння, що було загорнуте в газету. На запитання правоохоронця щодо походження заборонених рослин, чоловік розповів, що наркотики виготовив самостійно та періодично палив замість цигарок.

Наразі все вилучене направлено на експертизу, а за вказаними фактами відкрито кримінальні провадження за ч.1 ст.309 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення та зберігання наркотичних речовин без мети збуту), санкція якої передбачає до трьох років позбавлення волі.

Якщо Ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас у Telegram

comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: