Конотопські підприємці отримають винагороду за працевлаштованих АТОшніков

Суспільство | 18:08, 12.09.2016
 Поділитися

Поділитися в

Роботодавцям відшкодують кошти за соцстрахування при працевлаштуванні учасників антитерористичної операції.

30 серпня набув чинності Закон № 1436-VIII «Про внесення змін до статті 14 Закону України« Про зайнятість населення »щодо додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню учасників бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення».

Зміни розширюють перелік категорій громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, і включають у нього учасників бойових дій, зазначених у пунктах 19 і 20 частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Зокрема, особи, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в АТО, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах АТО в період її проведення, віднесені до категорії осіб, яких роботодавці повинні брати на пільгових умовах.

Відзначимо, що зміни стосуються тільки осіб, зареєстрованих у Державній службі зайнятості і знаходяться на обліку як безробітні.

Згідно із законодавством, роботодавцю, який працевлаштує на нове робоче місце (за направленням Держслужби зайнятості) зазначених осіб терміном не менше ніж на 2 роки, щомісяця компенсуються фактичні витрати в розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Нагадаємо, раніше відповідно до закону «Про зайнятість населення», який вступив в силу на початку 2013 р, пільги у працевлаштуванні отримували батьки-одинаки, діти-сироти, особи, звільнені після відбуття покарання або примусового лікування, молодь після строкової служби в армії або навчання у ВНЗ, особи, яким до пенсії залишилося менше 10 років, інваліди.

Для підприємств та організацій, де працює понад 20 штатних працівників, встановлена ​​квота в 5% на заповнення вакансій працівниками, які мають додаткові гарантії працевлаштування.

Більш детальну інформацію, а також безкоштовну консультацію юриста підприємці та учасники АТО можуть отримати при наявності соціальної карти.

Якщо Ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас у Telegram

comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: