У Шостці виявили африканську чуму свиней

Суспільство | 19:30, 17.07.2016
 Поділитися

Поділитися в

У Шостці сталася надзвичайна подія. 15 липня в одному з підсобних господарств зафіксовано захворювання африканською чумою свиней. Лабораторні дослідження, проведені НДІ лабораторної діагностики і ветеринарно-санітарної експертизи, підтвердили діагноз. Про це на прес-конференції 16 липня в міськвиконкомі повідомила в.о. начальника управління Держспоживслужби  в Шостці Надія Романченко.

Створено міський штаб із ліквідації надзвичайної ситуації.

«… Проводяться заходи щодо ліквідації осередку африканської чуми свиней», — поінформувала Надія Романченко. Свиней умертвляють, спалюють, ведеться профілактична дезінфекція. З сьогоднішнього дня починаються подвірні обходи в приватному секторі міста для виявлення свиней. Всіх шосткинських свинок заб’ють і утилізують, щоб не допустити поширення небезпечного захворювання. Згідно з офіційними даними, населення в місті має 185 голів свиней. За вилучених тварин держава виплатить компенсацію.

Вводяться карантинні обмеження. На виїздах із Шостки встановлять 7 блок-постів, де чергуватимуть ветеринари, поліція … Буде перевірятися транспорт, щоб із міста не вивозилася продукція із свинини.

Реалізація м’яса у Шостці поки не заборонена. Свину продаватимуть, але тільки з небезпечних, не заражених територій.

Як було озвучено на прес-конференції, підсобне господарство, де зафіксовано вогнище африканської чуми свиней, знаходиться поруч із 32-м мікрорайоном. За оприлюдненою інформацією, підсобне господарство належить приватному підприємцю, який працює на законних підставах.

Джерело: http://shostka.info/

 

 

Якщо Ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас у Telegram

comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: