Перед прийняттям рішення про проведення масових заходів, у період пандемії, одразу кладіть на ваги життя ваших земляків, – Роман Грищенко

 Поділитися

Поділитися в

Під час позачергового засідання Сумської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, голова облдержадміністрації Роман Грищенко звернувся до керівників органів місцевого самоврядування та голів райдержадміністрації щодо неправомірності проведення під час пандемії масових заходів, святкувань на ввірених їм територіях.

Не грайтеся з життям ваших земляків. Кожне ваше позитивне рішення щодо проведення масових зібрань закінчується десятками хворих на COVID-19. Перед тим, як приймати такі рішення, майте на увазі, що можливо когось не стане, – зауважив очільник облдержадміністрації та додав, що збільшення кількості хворих на коронавірусну інфекцію спричиняє, поміж іншого, і збільшення кількості хворих лікарів. Ситуація не має стати патовою.

Крім того, Роман Грищенко констатував факт, що одне з таких масових зібрань (святкування Дня міста у Путивлі) наразі знаходиться на розгляді в правоохоронних органах як кримінальне правопорушення.

Очільник облдержадміністрації зауважив, що область, яка була  дисциплінована на початку карантинних заходів і три місяці тримала лідерство по забезпеченню протиепідемічних заходів, зараз займає перше місце в Україні по їх порушенню.

Це говорить про те, що керівниками органів місцевого самоврядування було виключено з пріоритетних завдань питання профілактики коронавірусної інфекції, хоча відповідно до ст.5 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» саме до їхніх повноважень належить питання забезпечення проведення профілактичних і протиепідемічних заходів на територіях населених пунктів, – заявив голова облдержадміністрації.

У той же час, за словами начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області Віталія МОІСЕЄНКА, протягом останнього тижня працівниками Держпродспоживслужби було здійснено контроль діяльності 659 суб’єктів господарської діяльності. Порушення протиепідемічного режиму встановлено на 34,5% із них проти 31,2% за попередній тиждень.

Щодо посадових осіб цих закладів складено 68 протоколів про адмінправопорушення, надано 188 приписів з вимогами про усунення порушень. Лідерами серед порушників протиепідемічних вимог залишаються об’єкти з перевезення (14 з 19 перевірених), перукарні (19 з 28 перевірених), заклади громадського харчування (13 з 33 перевірених), об’єкти торгівлі непродовольчими товарами (65 з 165).

Якщо Ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас у Telegram

comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: