Куди йдуть внески студентів?

Суспільство | 10:57, 27.09.2012
 Поділитися

Поділитися в

Нещодавно від першокурсників Сумського технікуму харчової промисловості я дізнався, що з них вимагають “добровільні” внески у розмірі 250 грн. Зацікавившись цією темою, я вирішив провести невеличке “розслідування” і дізнатися більше.



Опитавши деяких студентів я дізнався, що з 1го вересня замість 30 гривень “на нужди” технікуму кожного місяця, їм доведеться сплачувати 50. Адміністрація аргументує це тим, що треба платити за охорону, світло та воду. Цікаво, адже в інших навчальних закладах всі платні послуги включені в калькуляцію, сума якої і є платою за навчання. Відбувається це наступним чином. В кожній групі є “казначей”, який збирає гроші. Куратори не приймають участі в збиранні, але якщо студент відмовляється або затягує, вони починають тиснути на нього, змушуючи платити. Далі, коли “казначей” збирає необхідну суму, то він йде в банк та сплачує їх на картку. Дивний спосіб збору грошей на потреби технікуму, чи не так? Та ще дивнішим є те, що гроші перераховують на ім’я Дмитренка Олександра Івановича(УкрСибБанк 26252003551916). Це людина, котра не пов’язана ні з адміністрацією, ні з технікумом взагалі.



Але все ж цікавішим фактом є те, що кожного семестру студентів-бюджетників “просять” сплачувати 250 гривень. Отже, студенти знову йдуть в банк і сплачують 500 грн за рік на ту ж саму картку Дмитренка Олександра Івановича, а чеки приносять куратору своєї групи. Непогана виходить сума, якщо врахувати, що в технікумі навчається близько 500 чоловік. Звісно, адміністрація відхрещується від всього і перекладає відповідальність на “батьківський комітет”.

Зараз студенти у відчаї, адже 500 грн (+щомісячні внески) не копійки. Вони звертаються до студентських організацій та журналістів з проханням допомогти відстояти право на гідне навчання.

Якщо Ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: