Чим корисна червона риба та як її правильно вибирати?
Поділитися в
Копіювати посилання

Згадуючи про роли та суші, ми в першу чергу уявляємо не рис чи водорості норі, а соковитий шматок червоної рибки. Завдяки чудовим смаковим властивостям саме вона стала візитівкою сучасної японської кухні. Червона риба не лише смачна, але й дуже корисна, тому так важливо правильно її вибирати та регулярно включати у раціон.
Корисні властивості
Лосось та інші види червоної риби містять велику кількість цінних омега-3 жирних кислот. Не варто лякатися слова «жирний», адже ті жири, які є в натуральних продуктах (а не трансжири, що в ковбасці чи маргарині) необхідні нашому організмові для нормальної життєдіяльності. Саме жири виступають енергетичним резервом про всякий випадок, відіграють важливу роль у засвоєнні вітамінів та інших цінних речовин, сприяють нормальному перебігу гормональних процесів, необхідні для гарного стану суглобів та зв’язок.
Жирні кислоти значною мірою запобігають атеросклерозу, зменшують рівень шкідливого холестерину, підвищують імунітет, успішно борються із запальними процесами. Крім того, вони сприяють здоровому стану та гарному вигляду волосся та шкіри.
Червона риба є важливим джерелом амінокислот та білків, які добре засвоюються організмом людини та служать будівельним матеріалом для різних тканин. У даному продукті багато калію й фосфору, необхідних для міцності наших кісток та сповільнення процесів старіння. Крім того, завдяки високому вмісту вітаміну D риба позитивно впливає на нервову систему.
Це далеко не всі корисні властивості червоної риби, не говорячи про те, що вона смачна та поживна. Проте варто зазначити, що червона рибка ще й калорійна, тому споживати її треба в міру.
Хочете, щоб у раціоні була риба, але не знаєте, що саме приготувати? Шукайте варіанти меню та списки закупівель до них від бренд-шефа Олексія Міллера в блогу METRO.
Рекомендації по вибору червоної рибки
Навіть корисний натуральний продукт може втратити свої властивості, якщо буде несвіжим або неправильно зберігатиметься. Щоб отримати більше користі від червоної риби, зважайте на наступні рекомендації:
- Обираючи рибку у вакуумній упаковці, перевірте, чи немає у пачці повітряних бульбашок.
- Свіжа риба має пружне та цілісне м’ясо — воно не повинне розділятися но волокна.
- Якщо купуєте свіжу ціленьку рибу, перевірте, якого кольору зябра — вони мають бути яскраво-червоними.
- Також звертайте увагу на очі свіжої риби — вони мають бути прозорими, а не білими.
І нехай вас не спокушає занадто дешева ціна, адже продукт, перш за все, повинен бути свіжим та якісним.
Як обрати рибку з ікрою?
Багато хто прагне купити рибку з ікрою, адже це додатковий приємний бонус. Ікру зі свіжої риби можна засмажити або засолити, із солоної чи копченої — покласти на бутерброд із маслом. Щоб вибрати рибку саме з ікрою, запам’ятайте наступні моменти:
- У самців під час нересту з’являється на спині характерний горбик, тому обирайте рибку, у якої його нема.
- Про наявність ікри часто свідчить велике наповнене черевце.
- Зазвичай рибу-самку відрізняє не таке яскраве забарвлення, як у самців.
- Самки менші від самців за розміром та довжиною, проте виглядають товстішими та круглішими.
І останній, але мало не важливіший момент: аби вдало купити червону рибу, обирайте перевірені магазини та продукцію надійних виробників!
Мережа магазинів METRO пропонує широкий вибір рибних делікатесів у роздріб та оптом, у тому числі свіжу, солону, копчену та інші варіанти червоної риби. METRO працює виключно з перевіреними постачальниками, а вся рибна продукція в магазинах мережі зберігається суворо за правилами, щоб не втрачати смакових та корисних якостей.
Якщо Ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.
Підписуйтесь на нас у Telegram
Реклама