На Конотопщині розпочали виготовлення для захисників страви швидкого приготування “ГОРЮНСЬКИЙ БОРЩ”
Поділитися в
Копіювати посилання

Все розпочалось з того, що за фінансової підтримки компанії Corteva Agriscience, ініціативи “Сади Перемоги” від проєкту SURGe Новослобідська громада отримала 3 сушарки HENDI, розповідають на сторінці громади у Фейсбук.
У рамках проекту ” #СадиПеремоги ” місцеві жителі посадили та зібрали власний врожай овочів: картоплі, моркви, буряка та цибулі. А згодом працівники Новослобідського ліцею на чолі з кухарем Тетяною Басіладзе, розпочали освоювати напрямок виготовлення сухих борщів.
«Спочатку вони миють овочі, чистять, трохи відварюють, потім їх подрібнюють і викладають на піддони сушарки. Овочі сушать, а далі всі інгредієнти пакують у потрібних пропорціях. Для пакування страви було придбано вакууматор. Рецепт приготування горюнського борщу дуже простий: потрібно суміш залити трьома літрами води, додати томатну пасту та закип’ятити», – розповідають жителі громади.
Перші враження дівчат: “Ми спочатку висушили, спробували самі зварити цей борщ, бо не знали, який він вийде. Овочі висушилися до таких маленьких розмірів, що ми до кінця не розуміли, як цього вистачить на 3-літрову каструлю. Але коли ми його зварили, то побачили, що дійсно починає наварюватися, сухі овочі повертаються у попередні розміри і на смак борщ нічим не відрізняється від домашнього”.
Виробництво борщу швидкого приготування налагодили з єдиною метою – допомоги нашим Захисникам. Як запевняють дівчата-кухарі приготувати його можна навіть на окопній свічці.
Якщо Ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.
Підписуйтесь на нас у Telegram