Голова ОВА пояснив, чому Сумщина не входить до переліку областей, в яких ведуться бойові дії

Війна, Влада, Офіційно | 11:00, 26.05.2022
 Поділитися

Поділитися в

Це питання часто звучить від жителів прикордонних територій, які обстрілюються російськими військовими, розповів голова Сумської ОВА  Дмитро Живицький під час прес-конференції.

“По перше, на сьогодні діючим законодавством не передбачено такого поняття «перелік областей, в яких ведуться бойові дії». По друге, внесення до зони бойових дій усієї території області означає, що бізнес звільняється від ряду податків, а люди можуть отримати статус внутрішньо переміщених осіб і розраховувати на виплати від держави. Але результатом звільнення бізнесу від податків стане недофінансування місцевих бюджетів, невиплата заробітних плат бюджетній сфері тощо”, – роз’яснив голова ОВА.

Разом із за словами Дмитра Живицького було направлено в Міністерство реінтеграції України перелік прикордонних населених пунктів, які постійно перебувають під обстрілами. Ці території, ймовірно, будуть віднесені до тих, же ведуться бойові дії. Організована евакуація населення з прикордонних сіл, селищ і міст наразі не проводиться.

“Якщо ви потребуєте евакуації – зверніться до своїх голів громад, а ті, в свою чергу нададуть інформацію нам. За потреби і на запит така евакуація буде організована”, – запевнив очільник області.

Щодо порад чи виїжджати чи ні з прикордоння, то тут кожен має прийняти власне рішення. Сьогодні небезпечно не лише під кордоном, а майже у всіх областях України. Адже країна-агресор наносить удари по багатьох регіонах.

“Нажаль, не всі розуміють, які плюси, які мінуси статусу території бойових дій. А деякі політики намагаються користуватися таким суспільним запитом і обіцяти, що вони внесуть область в зону бойових дій, не розуміючи, що це потягне за собою серйозні економічні наслідки”, – зазначив Дмитро Живицький.

Якщо Ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас у Telegram

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: