Молодь Конотопа взяла участь у патріотичному лекторії

Місто, Суспільство | 11:18, 25.11.2021
 Поділитися

Поділитися в

У Конотопській міській раді відбувся перший «Патріотичний лекторій» для активної молоді Конотопської громади. До заходу в онлайн-форматі приєдналися близько 30 учасників – молодь віком від 13 років: учні та студенти післяшкільної освіти.
Пілотний проєкт, започаткований відділом міської ради у справах молоді та спорту (начальник О.Качура), спрямований на виховання патріотизму, національної свідомості у підростаючого покоління та поваги до військових і військової служби.
До учасників заходу звернувся міський голова Конотопа Артем СЕМЕНІХІН, який наголосив на актуальності обговорюваних на заході питань, адже на сьогоднішній день ситуація на кордоні з Російською Федерацією загострюється, на рівні держави і зокрема міською владою посилюються заходи з територіальної оборони, проводяться позапланові навчання та інструктажі з цивільного захисту населення з метою належного оперативного реагування у разі можливого збройного нападу. Перший заступник Людмила ІГНАТЕНКО подякувала присутнім на заході представникам військових частин за небайдужість до національно-патріотичного виховання конотопської молоді, а учасникам лекторію побажала бути уважними, почерпнути нові знання, можливо, хтось у подальшому виявить бажання служити у Збройних Силах України, захищати наш мир та спокій.
Цікаву та змістовну інформацію щодо строкової військової служби в лавах української армії та військової служби за контрактом; посилення захисту прикордонної зони України; про роботу штабу територіальної оборони м.Конотоп; про вимоги до медпрацівника і роботу медичної служби у воєнних умовах; про військово-патріотичний вишкіл, про роботу скаутської організації «Пласт»; про формування та роботу військового оркестру дізналися учасники заходу від запрошених на лекторій спікерів: Романа РАДІОНЕНКА – начальника Конотопського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки; Сергія САХНА – заступника командира полку з морально-психологічного забезпечення підполковника 36-го шляховідновлювального Конотопського полку; Володимира ЗІКРАТОГО – командира військової частини А7317 майора, начальника штабу територіальної оборони міста Конотоп; отця Ігоря ШЕМЯКОВА – пластуна-сеньора праці, куреня «Сіроманці»; Володимира ПОЛЕЩУКА – медика, старшого солдата 58-ї окремої мотопіхотної бригади ім. Гетьмана Івана Виговського; Ігоря ДЯЧЕНКА – молодшого сержанта 58-ї окремої мотопіхотної бригади ім. Гетьмана Івана Виговського.
Наступні патріотичні лекторії, як зазначає начальниця відділу міської ради у справах молоді та спорту О.Качура, будуть анонсуватися заздалегідь з метою охоплення якомога більшої кількості учасників.
Возможно, это изображение (2 человека, люди сидят и в помещении)
Возможно, это изображение (4 человека, люди стоят, люди сидят и в помещении)
Возможно, это изображение (‎2 человека, люди сидят, люди стоят, в помещении и ‎текст «‎виконавчии لها пська рада кннавчй KOMITET конотоп викон конотопська мська рада виконавчий KOMITET KOMITET конотопська виконавчий OMITET конотопська мська рада виконавчий KOMITET виконавч конотопська мська рада виконавчий KOMITET конотопськ мська рада виконавчий KOMIT ودD к конотопська мська рада виконавчий KOMITET рада конотопська виконавчий констопська гопська мськ виконаrиикох онотопсь виконав MA конотопс викона‎»‎‎)
Джерело: сторінка КМР у мережі Фейсбук

Якщо Ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас у Telegram

comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: