На Сумщині почали оформляти електронні лікарняні

 Поділитися

Поділитися в

У Сумській обласній лікарні 27 серпня почали оформляти перші листки непрацездатності. За п`ять днів усі лікарняні заклади області мають перейти на такий формат видачі лікарняних. На сьогодні, за словами експертки обласного управління охорони здоров’я з питань тимчасової втрати працездатності Наталії Мальованої, не перейшли на електронну форму понад 10 закладів області, йдеться у матеріалі suspilne.media.

Зі 114 медзакладів Сумщини вже перейшли на електронні лікарняні близько сотні, говорить експертка з питань тимчасової втрати працездатності Наталя Мальована.

Ті пацієнти, які до цього були на паперових листках непрацездатності, вони на них залишаться до одужання або до встановлення групи інвалідності. На даний час заклади завершують підготовку, бо з 1 вересня абсолютно всі 100% закладів охорони здоров’я області перейдуть на видачу електронних лікарняних листків, – розповіла вона.

У Центрі первинної медико-санітарної допомоги №2, говорить заступниця директорки, Людмила Цюкало, почнуть працювати з електронними лікарняними з вересня. Тоді планують розпочати роботу і центрі №1. Поки ж закінчують підготовчий період, який тривав впродовж літа, говорить заступник директора ЦПМСД №1 Володимир Шепіль.

“Лікарям буде трохи складніше, бо потрібно буде вносити інформацію – дублювати – в паперову картку, яка завжди була, і в електронну систему. На все це потрібен час, а в нас на все – 15 хвилин. Завести дві карточки, зробити записи, призначити лікування, обстеження та ще й подивитися хворого. На все – 15 хвилин. Буде складно”, – вважає він.

Який формат лікарняного листка зручніший для пацієнтів, розповіли відвідувачі поліклініки центру №1.

“Паперовий, бо зручніше. Електронні губляться, не завжди інтернет відкривається, не зручно”, – говорить Ірина. Інша пацієнтка, Юлія, вважає навпаки, що краще – електронний, бо “паперовий – це волокіта, набридло”.

За словами Наталі Мальованої, всі інформація про електронні лікарняні знаходитиметься на порталі послуг Пенсійного фонду України.

Якщо Ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас у Telegram

comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: