У Ромнах завершується реконструкція приймального відділення районної лікарні + ФОТО

 Поділитися

Поділитися в

У рамках програми Президента «Велике будівництво» на Сумщині реконструюють 7 приймальних відділень у лікарнях.

У місті Ромни завершуються ремонти роботи у Роменській районній лікарні. До здачі в експлуатацію майже готові відразу два відділення: приймальне та хірургічне.

За словами голови Сумської обласної адміністрації Василя Хоми, реконструкція приймального відділення невідкладної допомоги обійдеться у 7 млн грн, з яких 3.5 – виділили з місцевого бюджету.

За дорученням Президента Володимира Зеленського проект «Велике Будівництво» відкриває унікальні приймальні відділення по всій країні. Мета цього напряму – рятувати життя людей. Сумщина також активно працює в цьому напрямку, – уточнює голова Сумської обласної державної адміністрації Василь Хома. – На сьогодні в області вже майже готові до відкриття чотири приймальних відділення у містах Суми, Ромни, Охтирка та Шостка. Саме в приймальному відділенні невідкладної допомоги хворий буде мати можливість отримати всебічне обстеження, діагноз та правильне лікування. Раніше на це людина витрачала декілька годин. Зараз нові стандарти – обстеження повинно займати 20 хвилин, максимум – 30, у найскладніших випадках.

Приймальне відділення Роменської районної лікарні знаходиться на першому поверсі 4-поверхового будинку. В рамках програми «Велике будівництво» в ньому провели капітальну реконструкцію. Наприклад, довелося зробити повне перепланування. Для того, щоб люди з обмеженими можливостями не зустрічали ніяких бар’єрів. Спеціально для маломобільних груп населення на підлозі вимостили смугу з «тактильної плитки» – для кращого орієнтування. У спеціальній туалетній кімнаті потурбувалися навіть про гачки для милиць.

Зараз у відділенні закінчуються останні ремонтні роботи та облаштування діагностичного обладнання.

Якщо Ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас у Telegram

comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: