18 кулінарних секретів, які господині зазвичай збирають роками!
Поділитися в
Копіювати посилання
1. Щоб яєчня була пишною можна додати дві ложки холодної води на одну склянку яєць і гарненько збити.
2. Замість дріжджів в тісто можна додати трохи коньяку. При цьому тісто стане ароматним, а випічка смачніше.
3. Білок яйця швидше зіб'ється в пишну піну, якщо його попередньо охолодити і додати кілька крапель лимонного соку або трохи лимонної кислоти. З жовтком же роблять навпаки – він любить тепло і цукор.
4. Щоб обсмажити або запекти м'ясо з золотистою скоринкою його треба обмазати медом.
5. Лук втратить гіркоту і буде набагато смачніше, якщо після його нарізки покласти в друшляк і обдати окропом.
6. Печінка буде м'якою, якщо перед обсмажуванням посипати її цукром.
7. Щоб яйця при варінні не тріскалися, їх треба вимити перед цим у холодній воді.
8. Щоб молоко при варінні не підгоріло, каструлю треба сполоснути холодною водою, і варити на середньому вогні.
9. Овочі чистять чи миють безпосередньо перед тим, як опускають в суп.
10. Щоб у морквини був хороший смак її треба варити 5-10 хвилин. Морквину також як і інші овочі варять на хорошому вогні і солять в кінці варіння.
11. Щоб рис був розсипчастим його треба перед варінням замочити в холодній воді на 30 хвилин.
12. Щоб сіль в посуді не зволожуваласьслід додати в неї кілька зерен рису.
13. Щоб рис не розварювавсяйого можна трохи обсмажити, проте слід врахувати, що в цьому випадку він не дуже збільшиться в розмірах.
14. Щоб молоко не тікало треба кинути туди шматочок цукру і накрити, помішуючи кожні 3-4 хвилини.
15. Щоб рис був прозорим, потрібно на 5 хвилин опустити його в окріп.
16. Щоб рис або макарони не злипалися при варінні, потрібно додати у воду трохи соняшникової або оливкової олії або обдати в друшляку холодною водою після варіння.
Підписуйтесь на нас у Telegram