18 кулінарних секретів, які господині зазвичай збирають роками!

Традиції | 12:41, 12.01.2013
 Поділитися

Поділитися в

 

1. Щоб яєчня була пишною можна додати дві ложки холодної води на одну склянку яєць і гарненько збити.

2. Замість дріжджів в тісто можна додати трохи коньяку. При цьому тісто стане ароматним, а випічка смачніше.

3. Білок яйця швидше зіб'ється в пишну піну, якщо його попередньо охолодити і додати кілька крапель лимонного соку або трохи лимонної кислоти. З жовтком же роблять навпаки – він любить тепло і цукор.

4. Щоб обсмажити або запекти м'ясо з золотистою скоринкою його треба обмазати медом.

5. Лук втратить гіркоту і буде набагато смачніше, якщо після його нарізки покласти в друшляк і обдати окропом.

6. Печінка буде м'якою, якщо перед обсмажуванням посипати її цукром.

7. Щоб яйця при варінні не тріскалися, їх треба вимити перед цим у холодній воді.

8. Щоб молоко при варінні не підгоріло, каструлю треба сполоснути холодною водою, і варити на середньому вогні.

9. Овочі чистять чи миють безпосередньо перед тим, як опускають в суп.

10. Щоб у морквини був хороший смак її треба варити 5-10 хвилин. Морквину також як і інші овочі варять на хорошому вогні і солять в кінці варіння.

11. Щоб рис був розсипчастим його треба перед варінням замочити в холодній воді на 30 хвилин.

12. Щоб сіль в посуді не зволожуваласьслід додати в неї кілька зерен рису.

13. Щоб рис не розварювавсяйого можна трохи обсмажити, проте слід врахувати, що в цьому випадку він не дуже збільшиться в розмірах.

14. Щоб молоко не тікало треба кинути туди шматочок цукру і накрити, помішуючи кожні 3-4 хвилини.

15. Щоб рис був прозорим, потрібно на 5 хвилин опустити його в окріп.

16. Щоб рис або макарони не злипалися при варінні, потрібно додати у воду трохи соняшникової або оливкової олії або обдати в друшляку холодною водою після варіння.

Якщо Ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас у Telegram

comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: