Як пити горілку

Без категорії | 18:15, 11.10.2012
 Поділитися

Поділитися в

 

Багато ототожнюють горілку з пияцтвом і чимось злим. Однак деякі вважають цей напій благородним, а саме пияцтво, на їхню думку, корениться в людині, який не здатний контролювати себе і враховувати дозу випитого. У цій статті ми розповімо, як пити горілку.
 
Зазвичай цей напій п'ють з горілчаних чарок, місткість яких не перевищує 50 грам. Також горілка є прекрасним інгредієнтом для різних коктейлів, так як вона не має ні кольору, ні смаку.
 
Перед вживанням горілку слід охолодити до 8-10 градусів за шкалою Цельсія. Ніколи не вживайте цей напій у великих кількостях. Це допоможе уникнути небажаного похмілля вранці. Як будь благородний напій, пити горілку слід маленькими ковтками, омиваючи всю порожнину рота. У свою чергу, випивати чарку залпом вважається поганим тоном.
 
Якщо належить дуже масштабне застілля, рекомендуємо за 2-3 години до початку бенкету випити 50 грам горілки. Така процедура підготує ваш організм до майбутньої навантаженні. Крім того, безпосередньо перед випивкою варто з'їсти що-небудь масляниста і жирне. Добре перешкоджають всмоктуванню алкоголю ложка рослинної олії і сире яйце.
 
Вживання цього напою, як правило, супроводжується столом з гарячими або холодними закусками. Пити горілку найкраще з гострими і мясомучнимі стравами, пельменями, млинцями з ікрою або солянкою.
 
Варто відзначити, що ні в якому разі не потрібно «заважати» даний напій з іншими видами алкоголю. Наприклад, якщо ви почали пити горілку, не слід переходити на вино і навпаки. Дуже часто багато торжества починаються з шампанського. Якщо ж ви плануєте далі пити горілку, рекомендуємо після першого келиха як слід закусити і відразу ж випити грам 50 горілки, при цьому не чекати, коли закінчиться пляшка шампанського. Справа в тому, що шампанське містить газ, який досить сильно активізує всмоктування алкоголю організмом. За рахунок цього підвищується швидкість настання сп'яніння, зростає вміст алкоголю в крові, а в результаті – отруєння організму.
 
Якщо ви дбаєте про здоров'я, не варто пити горілку. Краще віддати перевагу натуральним виноградним винам. Незважаючи на те, що 30-50 грам горілки прекрасно знімають стрес і навіть мають деяким захисним ефектом щодо захворювань кровоносної системи, не потрібно ставитися до цього напою як до ліків, так як мало кому вдається за святковим столом обмежити себе такими малими дозами.
 
Горілку обов'язково потрібно закушувати і запивати. Їжа здатна уповільнити процес всмоктування алкоголю, рідина допоможе печінці переробити надійшов алкоголь, а нирки швидше таким чином швидше виведуть всі токсини з організму.
 
Наостанок варто дати кілька порад для уникнення швидкого сп'яніння. Як відомо, активоване вугілля досить добре вбирає алкоголь. Рекомендуємо за 15-20 хвилин до того, як сісти за стіл, прийняти 4 таблетки, після чого приймати по дві кожну годину. Ще можна за годину-півтори до застілля з'їсти тарілку гречаної, вівсяної або манної каші.
 
Також потрібно відзначити, що не потрібно похмелитися, приймаючи 50 грам горілки. Таким чином ви ще більше відстрочити похмілля або зовсім підете в запій. Найкраще просто перехворіти такий стан лежачи або навіть уві сні. Якщо такий варіант неможливий, на допомогу прийдуть розсіл, яблучний сік або розчинний аспірин, а з проблемами кишечника легко впораються активоване вугілля і літр кефіру. Головне – не вживати сечогінні препарати, так як алкоголь сам по собі зневоднює організм, доказом чого є сухість у роті. Ще один рецепт боротьби з похміллям: 4 ложки меду і сік одного лимона на чашку міцного чаю.

Якщо Ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: