Як пити “Бакарді”

Без категорії | 18:13, 11.10.2012
 Поділитися

Поділитися в

 

«Бакарді» є одним із різновидів рому, яка відмінно поєднується з іншими інгредієнтами в складах різних коктейлів. Однак цей міцний спиртний напій можна вживати і в чистому вигляді. У цій статті ми розповімо, як пити «Бакарді».
Цей напій почали проводити ще в середині XIX століття на острові Куба, проте сьогодні його роблять у багатьох країнах світу. Ром «Бакарді» користується великою популярністю, так як він є своєрідним втіленням задоволення, пристрасті, а також свободи. Напій буває декількох видів: білий, золотий, чорний, так званий «Бакарді 151» і так далі.
 
Зазвичай цей вид рому розливають в спеціальні невеликі чарки, обсяг яких близько 50 мілілітрів. Також допустимо задіяти більш широкі келихи, головне, щоб стінки такого посуду були не дуже товстими. Як правило, келихи наповнюють лише на третину їх допустимого обсягу.
 
Перш ніж пити «Бакарді», рекомендують для початку як слід зігріти напій і лише потім приступати до дегустації. Саме тому бажано використовувати посуд з тонкого скла. Зазвичай достатньо лише кількох хвилин, щоб ром розігрівся до необхідної температури.
 
Також потрібно відзначити, що не варто пити цей напій залпом. Наповнивши келих ромом «Бакарді», вдихніть його неповторний аромат, щоб відчути благородну вишуканість цього напою. Тільки після того як ваш нюх буде повністю задоволено, можна приступати до вживання рому.
 
Вдихати аромат напою рекомендується перед кожним ковтком, а після того як наберете трохи рому в рот, потримайте його там кілька секунд, і тільки потім зробіть ковток.
 
Що стосується закусок, то «Бакарді» дуже добре поєднується з нежирної м'ясною нарізкою і цитрусовими фруктами. Запивати даний напій в разі потреби можна апельсиновим, ананасовим або лимонним соком. Крім того, ром добре поєднується з гарячим шоколадом.
 
Виробники «Бакарді» завжди намагаються задовольнити запити барменів, так як цей напій через відсутність яскраво вираженого смаку є ідеальним інгредієнтом для приготування різних коктейлів, серед яких можна виділити «Піна Колада», «Дайкірі», «Маргарита» «Космополітен» і « Куба Лібре ».
 
З «Бакарді» також можна приготувати коктейль під назвою «Белліні». Для того щоб його зробити, візьміть дві стопки і наповніть кожну 30 мілілітрами персикового соку. Далі візьміть коктейльну ложку і призначте її до внутрішньої сторони стопки. Потім наповніть таким чином кожну стопку 30 мілілітрами рому. Після цього візьміть коктейльний келих, налийте в нього близько 100 мілілітрів холодного Мартіні, опустіть в цей келих трубочку і починайте пити. В цей же час помічник повинен підпалити «Бакарді» в обох стопках і почати виливати їх палаюче вміст в келих. Така суміш звичайно випивається під ритм барабанного дробу, яка виповнюється помічником спустошеними стопками.
 
Для ще одного коктейлю, назва якого «Яблучний Бакарді», знадобиться висока чарка. У неї слід налити 15 мілілітрів яблучного сиропу, потім за допомогою коктейльної ложки зверху налити шар лимонного соку (також 15 мілілітрів). Ще зверху таким же способом налийте ще 25 мілілітрів рому. Отриманий тришаровий напій підпалюється і швидко випивається з використанням трубочки, щоб не обпектися.
 
Як ви змогли переконатися, на сьогоднішній день існує величезна кількість способів пити «Бакарді»: його можна вживати як в коктейлях, так і просто запивати соками або закушувати.

Якщо Ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: