Різноманітність кави: 7 рецептів з різних країн світу

Суспільство | 15:01, 27.04.2018
 Поділитися

Поділитися в

Кава є скрізь, де є люди, яким потрібно вставати вранці і робити справи. Збадьорюючий напій п’ють на всіх континентах. Класичними американо і еспресо вже нікого не здивуєш. Але в деяких країнах світу створили оригінальні рецептури.

Екзотичні кавові напої нарівні з пам’ятками архітектури стали візитною карткою багатьох країн. А з розвитком кавових апаратів і доступністю інгредієнтів можна приготувати будь-який напій з багатьох різновидів кави у себе на кухні.

Аргентина: Лагріма
Кава по-аргентинськи отримала звання найбільш молочної кави. За складом це швидше молоко з кавою: в чашку збитого молока додають третину порції еспресо.

В’єтнам: яєчна кава
Пом’якшити гіркуватий смак кави можна різними способами. В’єтнамці використовують для цих цілей яйця. Відокремлений від білка жовток змішують зі згущеним молоком, ретельно збивають до утворення пінки. Отриману суміш викладають зверху на свіжозаварену каву.

Гонконг: кава з чаєм
Юанянг, або чайна кава — популярна в Азії суміш кави з гонконгським чаєм з молоком. Традиційне поєднання чаю та кави в цьому напої — три до семи. Молочний чай змішують з кавою і додають цукор за смаком. Напій рекомендують пити тільки вранці і невеликими порціями, оскільки суміш чаю і кави дає ефект справжньої кофеїнової бомби.

Назва напою перекладається як «птахи кохання». Так називають далекосхідних качок-мандаринок. Самець і самка мають різний окрас, але вони все одно разом. Тому в Китаї вони стали символом подружньої любові.

Іспанія: Бомбон
Ще один молочно-кавовий напій, цього разу родом із Валенсії. Бомбон — це еспресо зі згущеним молоком. Подавати його треба в айриш-склянці або будь-якому іншому прозорому келиху.

Для початку варять міцний еспрессо. Прозорий келих заповнюють на третину згущеним молоком, а потім повільно, по зворотній поверхні ложки, додають еспресо. Це потрібно, щоб шари молока і кави не змішувалися.

Італія: еспресо по-римськи
Еспресо-романо або римська кава виходить в результаті нехитрих маніпуляцій. У чашку еспресо додають свіжовичавлений лимонний сік. Кава обов’язково повинна бути міцною, інакше не вийде той самий тонізуючий і підбадьорливий кавово-лимонний аромат.

Сенегал: Тоуб
Нічого незвичайного в процесі приготування кави по-сенегальськи немає: її заварюють як звичайну фільтровану каву. Весь секрет у приготуванні самих кавових зерен. Під час обсмажування додають зерна гвінейського перцю — Джар або зерна Селіма.

На своїй батьківщині напій часто подається під час урочистих церемоній і свят. Зараз цей сорт кави можна купити або замовити через інтернет.

Туреччина: кава з часником і медом
Незвичайний і корисний напій — «рецепт старого мавра». У турці (джезві) заварюють мелені кавові зерна зі шматочком часнику. Як і в класичному варіанті приготування кави по-турецьки, вміст турки тричі доводять до кипіння але не дають закипіти. Уже в чашці з кавою додають мед, але не розмішують.

Тут представлено всього лише 7 рецептів незвичайних кавових напоїв. Але їх набагато більше: практично в кожній країні є свій спосіб приготування кави.

Якщо Ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: