Різниця між «білим» і фільтрованим пивом

Суспільство | 11:01, 6.03.2019
 Поділитися

Поділитися в

Сьогодні існує величезна кількість сортів пива і стільки ж показників класифікації. Фільтрація – одна з найбільш значущих ознак. Від ступеня очищення залежать колір, термін придатності, кількість корисних речовин та інші характеристики напою.

Якщо класифікувати продукцію за цим показником, утвориться 2 групи. Одне пиво буде фільтрованим, інше – навпаки. Напоям кожної групи притаманні свої «плюси» та «мінуси». Більшість людей вважає, що нефільтровані сорти кращі. Чому? Є чимало приводів так думати. Візьмемо, наприклад, один з українських продуктів – нефільтроване пиво «Вайсбург Біле». Воно зроблене з натуральних складових без консервантів, виступає джерелом великої кількості корисних речовин на відміну від світлих сортів.

Головна відмінність

Отримують нефільтроване та фільтроване пиво різними способами. Технологія виробництва – головна відмінність. Прозорим напій виходить тому, що сировину неодноразово очищують. Під час багаторівневої фільтрації зникає більшість дріжджових клітин та інша «мікроорганіка».

Нефільтроване хмільне також фільтрують, але 1 раз, використовуючи спеціалізоване обладнання. Можливості очисного оснащення невеликі. Внаслідок легкої фільтрації в пиві залишаються корисні мікроелементи. При помірному споживанні пінного вдасться оздоровитися та покращити самопочуття. Однак далеко не усі напої заслуговують на увагу українського споживача. Важливий натуральний склад! Продукцію без хімії випускає компанія «Уманьпиво».

Аналіз термінів придатності

За цим параметром «білі» сорти програють фільтрованому пінному. Світлі прозорі напої зберігають свіжість протягом місяців. А ось нефільтроване пінне швидко стає непридатним до вживання. Все тому, що містить багато живих мікроорганізмів. Його відносять до продукції, яка швидко псується. Із загибеллю живих мікроорганізмів запускається процес «старіння», в результаті чого напій втрачає:

  • первинний аромат;
  • насичений смак;
  • корисні для людського організму компоненти.

Коли запускається процес деградації, з’являється «кислинка». Однак не плутайте її з тією, що властива деяким сортам із самого початку. Наприклад, уманське нефільтроване «Вайсбург Біле» не залишає після себе кислої смакової нотки. Його виробляють відповідно до сучасних німецьких технологій на основі натурального солоду, вирощеного на особистих полях компанії «Уманьпиво». Ароматні сорти хмелю, добірна пшениця та ячмінь роблять напій смачним, а зерна коріандру – витончено терпким. У білому уманському немає консервантів, і це яскрава позитивна риса продукції. Їх додають інші виробники під час виробництва пінного з метою подовження терміну придатності.

Оцінка користі

За вмістом вітамінів і мікроелементів виграє «біле» пиво. У ньому є в 10 разів більше корисних речовин, ніж у фільтрованому аналогові. А все тому, що напій багатий живими дріжджами. Вони виступають джерелами амінокислот і вітамінів. При помірному надходженні нефільтрованого свіжого пінного в організм запускається процес оновлення клітин і очищення стінок судин.

Якщо Ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: