Конотопцям порадили, як правильно вибрати справжнє морозиво

Суспільство | 18:25, 2.07.2017
 Поділитися

Поділитися в

З приходом спеки улюбленими ласощами як дорослих, так і дітей стає морозиво. Аби не помилитися у виборі справжнього морозива, виробленого з молока, фахівець сектору з питань захисту прав споживачів Наталія Гладун радить звертати увагу на етикетку.

“Якщо ви хочете поласувати морозивом, виготовленим з молочної сировини, шукайте напис «ДСТУ 4733-2007».

Морозиво, виготовлене на основі плодово-ягідної сировини, матиме напис «ДСТУ 4734-2007».

А напис «ДСТУ 4735-2007» свідчить, що морозиво виготовлене з частковою заміною молочної сировини рослинними жирами, а можливо і не частковою, бо яка та частка – виробники не уточнюють, на пакуванні лише зазначається «з комбінованим складом сировини». Тому, шановні споживачі, уважно читайте інформацію на пакуванні і вирішуйте, що купувати”.

Від редакції. Вирішальну роль у комбінації цифр ДСТУ на морозиві відіграють дві останні в перших чотирьох цифрах. Тож аби краще запам’ятати їх при виборі улюблених літніх ласощів, спробуйте занотувати їх у своїй пам’яті у вигляді римованих фраз, а саме: “33- сміливо бери”, “35 – не варто брать”.

Якщо Ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Rodont
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: