Конотопщина серед лідерів з виробництва мяса на Сумщині

Аграрний сектор | 17:04, 19.06.2019
 Поділитися

Поділитися в

У січні–травні  на Сумщині вироблено 27,5 тис.т м’яса (реалізація худоби та птиці на забій у живій масі), 158,7 тис.т молока та 164,9 млн.шт яєць, повідомляє Головне управління статистики у Сумській області.

За обсягами виробництва м’яса на Сумщині найбільшими виробниками є підприємства Сумського, Краснопільського, Буринського та Конотопського районів, які забезпечують понад 70% виробництва м’яса у загальному підсумку по області.

Щодо виробництва молока: найбільші обсяги демонструють підприємства Сумського, Конотопського, Роменського, Охтирського, Буринського та Тростянецького районів.

У січні–травні середній надій молока становив 2160 кг на одну корову.

Станом на 1 червня 2019р. чисельність поголів’я худоби та птиці в усіх категоріях господарств становила: 152,2 тис.голів великої рогатої худоби (у т.ч. 74,4 тис.голів корів), 115,1 тис.голів свиней, 45,8 тис.голів овець та кіз, 6350,7 тис.голів свійської птиці.

Джерело debaty.sumy.ua

comments powered by HyperComments