На ніжинському комунальному підприємстві з’явився електромобіль.

Автор
Татьяна Скалацка | 09:16, 9.10.2019
 Поділитися

Поділитися в

Поповнення бюджету Ніжина і його економія – питання, яке для керівників комунальних підприємств має стояти у пріоритеті. Але як зекономити «копійку» і при цьому не погіршити якість надання послуг?
«Економити треба не на людях, а на побутових потребах», – стверджує керівник КП «ВУКГ» Владислав Корман.
Цієї осені підприємство придбало електроавтомобіль для потреб комунальників. Його вартість – 265 000 грн, але економія у використанні складає 80%. Це стосується паливно-мастильних матеріалів, а також сам процес обслуговування автомобіля.
«Витрачені гроші на електрокар мають себе окупити. На бензин пішло би більше, адже маємо багато поїздок по адміністративних питаннях. В день таких може бути більше десяти. Тож за рік виходить дуже кругленька сума. З цим же електроавтомобілем питання буде вирішено, і наші затрати зменшаться. Не потрібно буде і контролювати оборотні кошти витрачені на паливо працівниками. Окрім того, робимо внесок в охорону довкілля. Сьогодні у США, Європі максимально переходять на електромобілі. Адже це екологічно чисто, і дешево. Це наразі актуальне питання у всьому світі й ми хочемо ставати на цей шлях”, — розповів Владислав Корман.
Нині в обласному центрі активно розвивається напрямок електротранспорту, що в першу чергу є екологічно чистим. По місту встановлено більше 10 зарядних станцій, і близько 50 по Чернігівській області. Даний екологічний та заощадливий напрямок задало підприємство «Електро Альянс УА»,

Засновник цієї компанії Сергія Охонько повідомив, що розширяє мережу по всій Україні і налагоджує співпрацю з багатьма міськими радами, комунальними підприємствами та сільгоспкомпаніями.

«Наша діяльність не обмежується співпрацею з фізичними особами чи бізнесом. Ми намагаємося розвивати роботу з органами місцевого самоврядування. Це взаємовигідна співпраця, адже в більшості, керівництво міст зацікавлене у встановлені електрозарядних станцій, закупці електроавтобусів та електроавтомобілів, які є вигідною заміною автомобілям які на даний час знаходяться в автопарку місцевих рад. Це гарний приклад налагодження державно приватного партнерства», – стверджує засновник.
Тож прогресивні керівники комунальних підприємств вже зараз впроваджують нові технології, які не тільки зберігають довкілля, а й суттєво економлять кошти громади.

#SerhiyOkhonko  #Nizhym  #Okhonko  #Electro Alliance

comments powered by HyperComments

Останні публікації автора