Через Конотоп українець намагався перевезти косметики на 500 тис. грн

Митниця | 18:54, 12.09.2018
 Поділитися

Поділитися в

Сьогодні на митному посту «Конотоп» затримано пасажира потягу «Москва – Одеса», який намагався перетнути митний кордон України з незадекларованим товаром на суму майже 500 тис. гривень.

Під час здійснення митного контролю вагону потягу сполученням «Москва – Одеса» громадянину України запропоновано задекларувати за встановленою формою відомості про товари, валюту та цінності, які він переміщує через кордон. В митній декларації пасажир потягу зазначив, що переміщує товар – косметичні вироби вартістю 33,6 тис. грн та гомеопатичні засоби вартістю 2,8 тис. гривень.

В ході подальшого контролю та ідентифікації товару встановлено, що українець переміщує через митний кордон України креми, помади, тональні засоби, пудри, гелі, засоби для пілінгу, набори пензликів, косметичні олівці у кількості 1199 одиниць та гомеопатичні засоби в кількості 206 одиниць, які підлягають обов’язковому декларуванню за встановленою формою, оскільки перевищують норми зазначені в ст. 374 Митного кодексу України. Товар знаходився в чотирьох сумках.

Таким чином, українець порушив вимоги статті 257 Митного кодексу України та пункту 2.9 наказу Міністерства фінансів України №614 від 28.05.2012.
На даний час товар вилучено для подальшої перевірки. На правопорушника складено протокол про порушення митних правил за статтею 472 Митного кодексу України.

Якщо Ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас у Telegram

comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: