Аби запобігти сезонним пожежам, рятувальники пішли в рейд

Суспільство | 17:44, 4.11.2016
 Поділитися

Поділитися в

З початку року в Конотопі та Конотопському районі виникло 90 пожеж, внаслідок яких загинуло 8 чоловік (у минулому році загинуло 6 чоловік).

Основними причинами «сезонних» пожеж є: порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації та використання електричних мереж та обладнання (майже чверть усіх пожеж), а також пічного опалення (кожна шоста пожежа).

Для того, щоб попередити виникнення пожеж та загибелі на них людей, фахівці служби порятунку проводять профілактично – роз’яснювальні рейди по житловим секторам. Активну допомогу у цій роботі рятувальникам надають волонтери.

Так, 3 листопада співробітники пожежної частини спільно з засобами масової інформації здійснили відпрацювання житлового сектору в м. Конотоп (район Сарнавщина). Під час профілактичного рейду інспектори в першу чергу перевірили справність пічного опалення в домоволодіннях людей літнього віку, оскільки саме з цієї причини трапляється більшість пожеж під час опалювального періоду. Рятувальники роз`яснили мешканцям міста правила безпеки при користуванні опалювальними та газовими приладами, та роздали тематичні листівки та пам`ятки.

Рейдовою перевіркою було охоплено понад 800 домоволодінь місцевих жителів. Найближчим часом такі ж рейди планується провести в інших районах міста Конотоп.

Якщо Ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас у Telegram

comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: